Illinjuoksut 03092021

3.9.2021

Matias Tiiro ja Mari Patanen alle hölökkärajan Illissä

Kesän viimeinen illinjuoksukuu alkoi varsin koleissa merkeissä. Yksi jos toinen oli lisänny tamppahousuja ja fleesejä ylleen ja silti oli hiukan niskat kyyrysä. Kirkonpenkin väki oli pukeutunut koodin mukaan. Keskellä istuivat Matit kuin tatit. Trio siinä oli: von Backman, Tiiro ja Järvenpää. Vieressä Rekisteröitymätön, Kamsulan Leke ja Holmström hauvatta. Toisessa päässä penkkejä Päkkikankaan Villen tukijoukot ja Marja-Leena, toisessa Ylirannan Osasto Sassi. Kylän laulajapoika Esa Pakanen sai viime hetken taktisia neuvoja Tuomo Sassilta, joka vaatimattomasti totesi viisauven asuvan isoilta osin Ylirannalla eikä sitä ole liiemmalti valunut alajuoksulle saati ylöspäin Jakkukylään. Asiasta kokemusta omaava kellomies nyökytteli vieressä.

Jälleen näkemisen iloisessa hetkessä von Backman viritti maalimalla huijelleelle ystävälleen yhden bravuuribiiseistään "Pikku Matti maailmalla". Koko Matti-trio nieleskeli liikuttuneena todeten laulun sanoista, että ei haittaa, vaikka on varreltaan matala. Tiiron Matti arveli matalain jalakojen yltävän maahan peremmin kuin hongankolistajien koivet. Hongankolistajuuvesta nähtiin olevan hyötyä vain, jos joutuu tekemään isomman tarpeensa yli metrisessä hangessa. Hongankolistajista kääntyi raati jotenkin puunhallaukseen. Sen tiijettin olevan muotia ja voimaannuttavaa puuhaa monelle. Von Backman arveli oman hallauksensa olevan muita tehokkaampaa, koska halattava puu on alempaa paksumpi ja saattaa siten voimaanuttaa enemmän. Pihkasta kuusta ja karkiaparkkista petäjää pijettiin hankalana voimaannuttajana. Parempi on siliämpi. Joku kokkeili hiihtomajan terassin toloppaa, joka on aika siliä. Jäi oottamaan, josko illan päälle rupiaisi voimaantumista tulemaan.

Direktoraatti Nööti, Arja, Ari ja kellomies ilahtuivat, kun kopille saapasteli Käyränperän Matias Tiiro, vitosen reittiennätyksen omistaja. Pohdittiin, tulleeko kuinkakin jäätävä come back, vai jääkö pannukakuksi. Ennustaja-eukko Arja ratkaisi pohdinnat jälleen: - Keulilla tullee ja likemmäs kuuttatoista. Näinhän siinä tapahtui ja seuraavaa vitoselta tulijaa Ylirannan hiihtoässää Roopea saatiin ootella pari minuuttia. Toki välillä tuli pari harhaantunutta ensikertalaista. Illissä tulee muistaa Ison kirjan ohje kaidalla tiellä pysymisestä vain kirkonpenkillä. Juostessa mennään laveaa baanaa eikä kapialle ole asiaa. Roopen mitalisija on hieno meriitti CV:hen ennen tulevia urotekoja. Pronssin nappasi kerta yrittämällä Jouni Heikkilä, jolla on juuria mm. Pudikselle. Päkkikankaan Ville on janttaunut 19.40 korville. Pitäiskö pistäytyä naapurissa velho Nöötin pakeilla hakemassa treenineuvoja, jotta harppa pitenis.

Kuokkasta ei painanut viikon takainen puolonen. Jalosa on hiilikuitulipposet ja matka taittuu. Pekka veti samalla Mari Patasen komeasti hyölökkärajan alle, mistä direktoraatti iloitsi kovin. Minna-siskokin teki reippaasti SB:n. Eliittiin kerkesivät nuoret kamppailu-urheilija Voitto ja Elias. Nimistä huolimatta Voitto on Alarannalta, mutta Elias ei. Pentti Klaavuniemen eliittisija menee Yli-Iin Nasevan historiaan suurin kirjaimin. Tuomo Hökkä ja Urpo Hekkala huomioinevat asian arkistoihin. Hevosmiesveljeksistä oli Heikki kipeneen jäneksen roolissa ja mikä tulos: Jussille taas SB. Puttaan Savolainen on yhtä varma 23:n pinnassa kuin Kaija Koo, Happoradio ja Ellinoora Radio Suomen päivittäisellä soittolistalla. Tuomo Sassin neuvot saattoivat Esan likelle puolta tuntia.

Kakkosen kärkeen ennätti suunnistajatyttö Inka. Veikka ja Otso kävivät hyvän kisan muista mitaleista. Iisan perässä Erik teki hyvän avauksen Illissä. Alisa paransi  viime vuodelta kymmenisen minuuttia. Kuka pystyy vastaavaan?

Vitonen

1) Matias Tiiro 16.26, 2) Roope Sassi 18.35, 3) Jouni Heikkilä 18.57, 4) Ville Tiiro 19.40, 5) Pekka Kuokkanen 19.48, 6) Mari Patanen 19.52, 7) Minna Patanen 20.58, 8) Voitto Kärkkäinen 21.35, 9) Elias Alaranta 21.34, 10) Pentti Klaavuniemi 21.51, 11) Heikki Tiiro 22.27, 12) Jussi Tiiro 22.29, 13) Vesa Savolainen 23.06, 14) Esa Pakanen 30,14. Mervi Ryytty kolmonen 16.43, Markus Pikkarainen kolmonen 16.48.

Kakkonen

1) Inka Ryytty 8.23, 2) Veikka Sova 9.55, 3) Otso Kuorikoski 10.18, 4) Iisa Klaavuniemi 10.21, 5) Erik Jounela 12.02, 6) Alisa Kirstinä 15.26.