Illinjuoksut 15.09.2017

18.9.2017

Teemu Pyörälän kiri puri Illissä

Viime perjantain Illinjuoksujen alku oli direktoraatin lukaalissa kovin juhlallinen. Nööti, Ari, kellomies ja Arjan kouluttama Jenni-tytär olivat huomioineet suuren valtakunnallisen juhlapäivän,
joka sivusi kovasti Illinjuoksuja. Eduskunnassa pidettiin puheita Kanervan Ikelle, joka rikkoi Johannes Virolaisen SE:n parlamentissa istumisessa.

Lokalahden suuri poika Ike on ollut yli 15000 päivää senaattorina ja suojellut samalla satoja Illinjuoksuja erittäin mallikkaasti pitäen Illin puolta kansainvälisillä foorumeilla.
Onnittelut lähtivät sankarille tutuimmalla viestimellä eli tekstarilla. Liikuttunut vastaus tuli illan päälle.

Direktoraatti oli jälleen lahjomaton, kun eräs juoksija tarjosi seteleitä ovan raosta. - "Juosta saat, aika otetaan, mutta rahat pistä taskuun".
Sen sijaan Illin Wanhanisännän Haataisen tuomat makiat vaaraimet syötiin kernaasti, koska tuojalla ei ollut mitään ketunhäntää kainalossa. Päin vastoin hän kertoi, että kannattaisi juosta hevosenkengässä liki Tohilanhaaraa, sillä happi sittoutuu hyvin jähtyneeseen vetteen ja sitä riittää rannallekin.

Juoksua pidetään joskus tylsänä hommana. Illinjuoksut eivät olleet ainakaan tällä kertaa tylsät. Juoksijoiden iloksi oli järjestetty hauskaa ekstremeä. Hevosenkengässä oli siellä täällä sorakuormia, kaivinkone heilutteli iloisesti kauhaansa ja kasettikuormurit pörräsivät kivasti juoksijoiden seassa. Pameloillekin oli levitetty tavaraa. - Tulleekohan Pameloille silikonit, pohdittiin kirkonpenkillä.

- "Enpä oo ennen nähäny Illisä autolähtyä", tuumasi ravihommistakin ymmärtävä Holmström toiselle hevosmiehelle Tiiron Matille, kun juoksijat säntäsivät stadionilta kuormurin perästä.
Matti oli henkiä täynä, kun tammansa Mörkö oli pistänyt Lapin tyttäret ojennukseen ja napannut ravivoiton Torniossa. Kellomies pohti, että Mörkö ei ole ihan huokuttelevimpia nimiä naispuoliselle.

Kirkonpenkin kansa von Backman, Vode, Liesmiehet Arppa ja Osmo, Järvenpään Reksa ja Päkkikankaan poika Kukko-Väinö pomppasi pystyyn alkaen läpyttää ja huutaa kannustushuutoja, kun vitosen kärkikolmikko ryykäsi stadionille. Kujala, Illin nuoriharra Teemu ja hevosmies-Heikki kävivät raivoisaa kamppailua Pameloilla ja hevosenkengässä.

Kaivinkoneen kuski oli ajaa Tohilanhaaraan syynätessään innoissaan trioa. Teemu Pyörälä kehitti kuormurin takarattaan vierestä hurjan spurtin ja otti elämänsä toisen Illin voiton.
Kujala otti niukasti hopean ennen Pekanrämmeen sankaria Heikkiä.

- Mihin tämä maalima menee, siunaili kirkonpenkin vanhakantainen seurakunta.

Nimittäin kesän debyytin tehneen Illin mopopoika Välipakan vanavedessä taisteli eliittiin peräti neljä naista. Kellomies valisti kirkonpenkin väkeä, että Iso Kirja kehottaa naisia vaikenemaan srk:ssa, mutta ei kiellä juoksemasta lujaa. Direktoraatti joutui käsittelemään Välipakan juoksua,
sillä jäniksenä oluut naapurin isäntä Niemelä veti maaliin asti. Jury anto Niemelälle huomautuksen huolimattomuudesta.

Söyrinkien urheiluhenkinen sessa pyöri vimmatusti, kun Aija tempaisi SB:n ja pistesijan. SB tuli myös Annelle ja Satulle.
Puolitaipaleen ruokatankkaus meni nappiin -  tuloksena enkkari. Se ei kuitenkaan riittänyt jo toisen eliittisijan napanneen Sandströmin kukistamiseen.
Thomasin valmennustiimissä ovat Veijo ja Tuomas Tervonen, joten siellä löytyy vankkaa osaamista moneen lähtöön. Harry nipisti enkkarista pari sekkaa. Sauli oli iskussa kukistaen Jounin selvästi.
Hilla kerkesi kakkosella tiukassa kisassa maaliin ennen Katariinaa ja kovasti kamppaillutta pikkuveljeä.

Vitonen
1) Teemu Pyörälä 18.07, 2) Kyösti Kujala 18.11, 3) Heikki Tiiro 18.12, 4) Jouni Välipakka 19.21,
5) Aija Söyrinki 19.33, 6) Mari Patanen 20.23, 7) Anne Siltala 21.21, 8) Thomas Sandström 21.42, 9) Janne Puolitaival 21.54, 10) Satu Siika-aho 22.53, 11) Jussi Tiiro 22.55, 12) Alisa Kaveri 23.00, 13) Arja Soronen 23.01, 14) Taisto Puurunen 23.03, 15) Harry Taskinen 24.11, 16) Arto Hand 24.45, 17) Sauli Meriläinen 31.41, 18) Jouni Hattunen 33.03.

Kakkonen
1) Hilla Mäenpää 8.14, 2) Katariina Pyörälä 8.16, 3) Patrik Mäenpää 8.17, 4) Venla Varis 11.09.