Illinjuoksut 16.9.2016

19.9.2016

ILLIN VOITTO JÄLLEEN ILLIIN

Tänäkin kesänä on Illinjuoksujen yhteydessä nähty monenlaista, kaunista ja herkkää, mutta myös voimakkaampia tunnetiloja herättäviä episodeja. On saatu seurata avioliiton satamaa kohti purjehtivaa polttarisulhasta ja milloin mitäkin.

Tällä kertaa Illin kirkonpenkillä oli poikkeuksellisen herkkä hetki, joka mykistytti normaalistikin hartaan istujajoukon. Penkillä nähtiin onnellinen kihlapari. Ujosti kuin kyyhkyläiset nuo kaksi kujersivat käsi kädessä oikeanpuoleisen penkin keskellä.

Kyllä siinä taisi liikutuksen kyynel vierähtää von Backmanin, Mukavan Paikan Vanhanisännän, Reksan, Voden, Kurkelan, nestor Leken ja paikkaansa vakinnuttavan Oikarisen silmänurkkaan. Tiiron Matti oli maallisemmin varustaunut tulevaan hirvikauteen. Päässä oranssi lakki kuin Hollanin maajoukkueella ja tukkaansakin oli varalta lyhennyttänyt, kun hirvikärpäset kuulemma iskevät karvapehkoihin.

Mietittäväksi jäi, saavuttaako Illin kirkonpenkki kulttiaseman vihkipaikkana Las Vegasin tapaan. Itseoikeutettu vihkijä olisi takavuosien Illinjuoksujen sankari Kyösti Elo. Jos juoksujen lähtöaikaa myöhastetään muutamalla tunnilla japanilaisia varten, saattaa heitäkin pörähtää lentokonneellinen revontuli-iltana. Pitääkö Sorosenperän lentokentän kiitorataa jatkaa? Eipä siinä penkillä jaksettu paljon panna maaliman asioita kohalleen. Toivotettiin parille onnea ja menestystä!

Direktoraatin lukaalissa Nööti, Soroset ja kellomies keskittyivät olennaiseen, eli laittamaan juoksijat taipaleelle ja kirjaamaan päätteeksi rotokollan. Ennakkosuosikkeina tuntuivat olevan tutut kilpakumppanit Illin nuorukainen Teemu, hevosmies-Heikki ja Päkkikankaan Pekka.

Niinhän siinä vitosella sitten kävi, että voitto tuli toisen kerran peräkkäin Illinkylään. Kun viime viikolla oli voiton vienyt veteraaneihin osallistumistaan varmistellut Hiltula, nähtiin tällä kertaa vallan päinvastaista.

Juniori Teemu Pyörälä toi voiton kotikylälleen jättämättä hevosmies-Heikille mitään mahiksia. Nyt jäädään jännittämään ensi perjantaihin sitä, ottavatko Illinkylän hurjat urheijat triplan. Tuleeko hra tai rva Niemelä kisaamaan kotinurkilleen? Pronssille juoksi Pekka, mutta ei Päkkikankaalta. Maratonilta mettähommisa hyvin toipunut Kuokkanen löi ällikällä koko katsomon. Onko rankametsä uusi lääke Suomen kestävyysjuoksuun.

Tuttua sakkia oli Pekkojen jälkeen eliitissä. Kuulemma venyttelyä välttelevä Ronkainen jätti juniorit Patrikin ja Markuksen kuin myös Oijärven miehen Laavuniemen selkeästi taakseen. Handin pariskunta vietti laatuaikaa Illin baanalla. Välissä nähtiin pitkästä aikaa Illin poikennut Päkkikankaan Rounion pellon yläpään kasvatti Junttusen Olli.
Perässä sitten naistrio: nätissä pinkissä juoksuhameessa kipaissut Puttaan Maija, Illin neitokainen Diana ja Tarja.

Kakkosella koettiin tiukka kamppailu Viljamin ja Katariinan kesken hyvin ajoin. Viljami esti sekunnin turvin Pyörälän perikunnan jättipotin. Rodion oli ronssilla ennen enkkarillaan kympit kellottanutta veskari-Venlaa ja cooperin rajaa uhkaillutta Valtteria.

Vitonen
1) Teemu Pyörälä 17.55, 2) Heikki Tiiro 18.10, 3) Pekka Kuokkanen 18.42, 4) Pekka Kukkula 19.13, 5) Markus Ronkainen 20.26, 6) Niklas Mäenpää 20.35, 7) Markus Pyörälä 20.55, 8) Hannu Klaavuniemi 21.18, 9) Jussi Tiiro 22.00, 10) Pauli Holmi 22.12, 11) Arto Hand 22.53, 12) Olli Juntunen 23.16, 13) Maija Kumpula 24.23, 14) Diana Nikkinen 24.32, 15) Tarja Hand 25.24.

Kakkonen
1) Viljami Pennanen 7.46, 2) Katariina Pyörälä 7.47, 3) Rodion Kurtti 8.40, 4) Venla Varis 10.10, 5) Valtteri Kurkela 12.23.