Illinjuoksut 09.09.2016

12.9.2016

ARTO HILTULA JUHLI ILLISSÄ

Kaksi asiaa raatautti tällä kertaa vajaamiehistä Illin kirkonpenkin kööriä. Paikkaan sopivasti taivasteltiin Hjalliksen areenalla olleen jääkiekkopelin lipunhintaa. Oli kuulemma reilut 200 euroa. Maamiesseuran pesäpallokentällä saa katella vitosella ja aijan takkaa ilimaseksi.

 

Siitä ei oltu varmoja, kenen tuo areena onkaan, kun muisteltiin, että Hjallis olisi kenkännyt sen kolmelle tutulle suomalaispojalle Rotenbergin Arkadille ja Borikselle sekä Timtsenkon Gennadille. Kyllähän sitä häätyy periä pileteistä hintaa, jos pittää jakkaa potti usiammalle. Lopulta oltiin yhtä mieltä, että hulluhan ei ole se, joka pyytää, vaan se joka maksaa. Illin kausikortti on sangen edullinen Helsingin areenaan verrattuna. Lieköhän Gennadi & kumppanit olleet ostelemassa Olhavan areenaa?

 

Toinen lähes inton aiheuttanut uutinen oli se, että Valtarilta olisi löytyny Python-merkkinen käärme. Mukavan Paikan Vanhaisäntä piti uutista ankkana, koska Mukavan Paikan viijen uutisisa ei ollu asiasta mittään raatia. Eppäilevällä kannalla olivat Osmo, Kurkela ja Tiiron Matti ja hittaasti katteli Oikarinenkin. - Mukavan Paikan uutiset kyllä tietää asiat, usiasti jo eeltäpäin. Eipä silti, Python hallailee muniaan kuten Iissä puita ja on saattanut matkata paikkakunnalle niissä merkeissä.

 

Kun vietettiin Illinjuoksujen ystävän YLE:n synttäripäivää, ooteltiin vähän, josko joku kameraporukka olisi eksynyt paikalle. Eipä näkynyt ja Norjan urheilevan kansan johtajakin kävi vain Oulussa, kardinaalimoka. Synttärisankari nähtiin sentään baanalla. Illin isäntä Arto Hiltula vankisti yhdellä vuodella osallistumisoikeuksiaan veteraanien parissa.

 

Päivään sopi hyvin sekin, että mies soi itselleen synttärilahjaksi ties kuinka monennen voiton. Aika pysyi kirkkaasti hölökkärajan alla. Kun perässä rynnivät podiumille Hannu Kirstinä ja Jani Laine, totesivat Nööti, Ari ja kellomies direktoraatissa, jotta dejavu! Kyseinen kolmikko on pyöriskellyt Illin podiumilla tämän tästä.

 

Kiritykiksi jo profiloitunut hevosmies-Heikki sai tällä kertaa maistaa omaa lääkettään, kun Illinkylän juniori Teemu pisti loikkarin päälle Tohilanhaaran rannassa ja tempaisi ohitte. Edelliskerralla väläytellyt Päkkikankaan Kukkula oli tällä kertaa vastaantulija. Rimppakinttujen tallilla menee lujaa. Toni lähestyy uutta minuuttia ja Janne parantelee vallan hurjasti.

 

Uutena tulokaana saatiin eliittiin Kalle Määttä. Kirkonpenkillä uksittiin, oliko kyseessä Kekkosen vanha kaveri ja maaherra, mutta keviämmältä näytti askel. Oijärvellä pukkaa juhulaa. Klaavuniemi teki jälleen sellaista jälkeä, että ei ollu itekään uskua. Tarkisti monneen kertaan aikaansa Arin vihkosta. Hevosmies-Jussi pudotti uudelle minuutille ja pakko oli, kun pirtsakka naistrio paineli takana. Arja alitti tavoiteaikansa reippaasti ja hyvin kulki Saijalla ja uudella tulokkaalla Anulla.

 

Kakkosella sooloili tutusti Anton. Paavo jäi harmittavasti kasin päälle, mutta "vielä on kesää jäljellä"- hoilaa Mamba. Milla paransi hurjasti aikaansa jättäen Mäenpään sisarukset selvästi ja siinä sivussa Venlan ja velipoika Valtterin.

 

Vitonen

1) Arto Hiltula 16.47, 2) Hannu Kirstinä 17.35, 3) Jani Laine 17.50, 4) Teemu Pyörälä 18.10, 5) Heikki Tiiro 18.12, 6) Pekka Kukkula 18.50, 7) Toni Backman 19.01, 8) Kalle Määttä 19.48, 9) Hannu Klaavuniemi 21.04, 10) Jari Meriläinen 21.08, 11) Janne Pyykkönen 21.23, 12) Vesa Savolainen 21.50, 13) Niklas Mäenpää 21.52, 14) Jussi Tiiro 21.59, 15) Arja Soronen 22.02, 16) Saija Kotila 24.30, 17) Anu Kivipää 25.55.

 

Kakkonen

1) Anton Mäenpää 7.42, 2) Paavo Niemelä 8.01, 3) Milla Kurkela 8.23, 4) Rodion Kurtti 8.28, 5) Hilla Mäenpää 8.43, 6) Patrik Mäenpää 9.04, 7) Venla Laine 10.06, 8) Valtteri Kurkela 12.33.