Illinjuoksut 1.7.2016

4.7.2016

EI TULLUT VALLU ILLINJUOKSUIHIN

Kirkonpenkn väki Vode, von Backman, Järvenpään Reksa, Mauritz Kuusikko
med sessa, Tiiron Matti, herra Hiivala rouvineen,  katahti vähän pitkään, kun Mukavan Paikan Vanhaisäntä kurautti nurkan takkaa penkin eteen ja parkkeerasi menopeliään. Oli jotenkin ouvon näköinen. Eikä ihime. Paitojaan vähentelevä ajuri oli liikkeellä Rouvan feminiinimankelilla.

Oma vehe oli rokulisa. Sähköpyörämiehellä oli suurisuuntaiset suunnitelmat polijeskella Ouluun. Hartaat penkkikumppanit meinasivat, että pikkujuttu, Ouluhan on heti Ylirannan ja Räinänperän takana. Ihan keskustaan saakka oli miehen mieli. Vode riemastui välittömästi ja oli tulosa völijyyn, Sanoi ruukaavansa hörpätä aamukahavit torinrannasa pyöräilyn lomasa päntiönnään.

Kuuma jutun aihe oli naapurin isännän Putinin Vallun tulo Suomeen. Valluhan on kova urheilumies, lähes yhtä kova kuin Mao Tse-tung-vainaa, joka uiskenteli ennen Keltaisessa joessa kymmeniä kilometrejä iltapuhteinaan. Putinin Vallu on nakellut milloin ukkoja tatamilla milloin painiskellut karhujen kanssa Siperian taigametsissä, rattastellut huimia matkoja kuten Mannerheim ja on muutenkin riskinnäkönen paijatta.

Direktoraatti Nööti, Arja ja kellomies ootteli naapurin isäntää tekemään Illinjuoksuun reittiennätystä, mikä olisi pikkujuttu urheilusankarille. Samoilla kuumilla Vallu olisi saatu Raasakkaan tukin päälle laskemaan koskia ja rullailemaan. Iijoki on toki pikku puro Obin, Jenisein ja Amurin koskien laskijalle. Vastaantulija olisi Raasakassa Pakasen Riku.

Järvenpään Matti oli lähetetty moottorivennellä hakemaan naapurin Vallua Naantalista, jossa mies kylläili Saulin ja Jennin vieraana. Vaan eipä vierasta kuulunut. Oliko Jenni-rouva leiponu nisua ja pärräyttänyt iltakahavit? Kyllä siinä saattaa juoksut unehtua. Ei kerenny Matsonikaan antamaan raporttia hakureissusta.

Illan vitosella ei nähty vakituista hikua Tiiron Matiasta. Nuorukainen oli tormannu Vuokattiin näyttämään muille hiihtoniiloille juoksun mallia. Vain Iivo kerkesi eelle. Selekää saivat katella ja sitäkin vain pitkillä suorilla niin Musti, Heikkis-Matti, rintterit, Hakola kuin muutkin huonojalakaset maajoukkuemiehet.

Ylellä oli kerrankin laajalti sivistynyt selostaja Aki Tuovinen, joka tiesi Matiaksen hommanneen juoksukuntonsa Illinvitosella. Olisi R. Jylhän syytä haalata maajoukkueensa ainakin joka toinen perjantai Illiin kunnonnostoon. Johan rupiaisi lankku liikkumaan ens talavena.

Paikalla olleista hiihtosuunnistuksen juniorimaalimanmestari Aleksi Karppinen sooloili huikean ajan. Takana ravasi hevosmies-Heikki mielettömän soolon niin ikään. Tädit olivat katsomon penkoilla huikean innoissaan. Päkkikankaan ykkösurheilija Kukkula kukisi mielettömällä kirillään Marian. Juniori Markuksen ja kakskymppistä lähestyvän Paulin takana teki hirviurheilija Lalli huikean harpan kohti samaa rajaa.

Neitokaiset Milla ja Marianna kävivät mielettömän kirikamppailun Puttaan poikien edellä. Huikein otatus käytiin kakkosella, jossa Samuli, etelän mies Kempeleestä, kehitti hevosenkengässä huikean voittokirin, jolla löi Illin nuorukaisen Teemun. Kärkikaksikko oli maalissa kanttuvei. Niinan ja Hannan takana Jasper paransi aikaan mielettömästi. Huikean hyvin selvisivät nuoret Valtteri, Santeri ja Saku kuin myös rouvapari Marita & Heli. (adjektiivien lähde Teemu Selänne)

Vitonen
1) Aleksi Karppinen 15.40, 2) Heikki Tiiro 18.05, 3) Pekka Kukkula
19.19, 4) Maria Virpi 19.22, 5) Markus Pyörälä 20.22, 6) Pauli Tiiro
20.24, 7) Teuvo Lalli 20.35, 8) Milla Ollonen 22.06, Marianna Liukkonen
22.07, 10) Vesa Savolainen 22.10, 11) Jari Meriläinen 22.13, 12) Jussi
Tiiro 22.45, 13) Ari Suorsa 23.15, 14) Matti Lahdenperä 23.16, 15) Pauli
Holmi 23.25, 16) Jouni Hattunen 33.45.

Kakkonen
1) Samuli Ukkola 6.29, 2) Teemu Pyörälä 6.37, 3) Niina Holmström 7.49,
4) Hanna Soronen 8.06, 5) Jasper Södö 8.10, 7) Jatta Nurmela 9.21, 6)
Markus Mäkipaaso 9.03, 8) Valtteri Kurkela 12.04, 9) Santeri Suorsa
12.43, 10) Marita Häkkilä ja Heli Vierto-Suorsa 13.25, 12) Saku Vapa 14.56.