Illinjuoksut 220814

26.8.2014

DZEI-DZEI LÄHELLÄ HATTUTEMPPUa ILLISSÄ

- Nyt se ilimastonmuutos alako, tokaisi Mukavan Paikan isäntä ennen kuin oli kunnolla saanut topattua sähkövehettään Illin kuistin eteen. Kirkonpenkin väki saattoi aistia saman seikan käännettyään katseensa oikealle kohti tulijaa. Ja tosiaankin, ohut ihokas oli vaihtunut paksuhkoon puseroon. Karvalakkia ei sentään vielä ollut, vaan tuttu Jalavan kaupan stetsoni keikkui kutreilla.

Kun eräs asiaton istuja vapautti pyörämiehelle vakiopaikan kirkonpenkillä, alkoi koko tuttu kööri olla paikoillaan: Lies-miehet Arppa ja Osmo, Nööti, Vode, Leke ja rakennustarkastaja Holmström, joka ilolla totesi uuden kaivonkannen A-katsomon edessä.

Vaan yksi oli joukosta poissa, laulumies von Backman. Poissaolon syystä käytiin vilkasta keskustelua. Epäiltiin, että mies oli kirkonpenkin sijasta kovasti maallisissa toimissa fanittamassa Helsingissä taiteilijakollega Cheekiä.

- Sielä se heiluu eturivisä ja tekkee aaltoja. Yhtä vakava arvaus oli, että von Backman on hypännyt pyörän selekään ja fillaroi kasivaihteella Korivaarantiellä kohti Muhosta varraamaan paikkaa arminkattomisjonnoon keulille. Syvästi paheksuttiin lipeämistä kaidalta tieltä maallisiin iloihin.

Koska yksi paikka oli vapaa, yrittivät veljet uutterasti saada jokakertaista pyöränpäältä katsojaa penkille. Vaan turhaa oli ponnistuksensa. Ei tullut mies hartaaseen joukkoon. Arvatenkin pelkäsi kolehin kerräystä.

Illin perjantai-ilta oli muuten ihana. Tohilanhaaran vesi peilityyni kuvastaen rantojen ritvakoivuja pintaansa. Onnellisina uivat perukan sorsat, sillä lajitovereita vaanivat pyssymiehet olivat aivan muilla rannoilla. Stadionin uusi peltokin viheriöi melkein kuin suvivirressä.

Passasi siinä Taavin alaistensa Arin ja Matin kera pistää juoksut pystyyn varsinkin, kun jurykopin sietämätön kuumuus oli vaihtunut mukavaan viileyteen. Illan kunkku oli Dzei-Dzei, joka nappasi kesän toisen ykköspaikan vain pari sekuntia SB:stä. Loppusyksyksi jää jännättävvää, tulleeko hattutemppu.

Aina varma Kujala teki elämänsä juoksun nappamalla hopean. Naapuri Kuokkanen oli innokkaasti kannustaessaan tippua kirkonpenkiltä. Päkkikankaan Kukkulalle pronssi on arkipäivää, mutta Nööti myhäili tyytyväisenä varsinkin, kun Kööpelin laidan asukkaan sukulainen Taskila oli heti podiumin ulkopuolella.

Ennätys oli hevosmies-Heikilläkin ihan huulilla ja kun veli-Jussillakin kulki huimasti eliittin, polemisoitiin kovasti, mitä apetta äiti-Sari on syöttänyt. Ovatko pojat käyneet varkain Mörkön kaukalolla? Toinenkin Jussila nähtiin pisteillä ennen outoa kulkijaa Kaleva Kisaa. Naisten ykkönen oli Saana.

Päivi ansaitsisi vapautuksen yhdestä VESO:sta, koska oli kartuttanut ammattitaitoaan opiskelemalla, mitä tarkoittaa PB ja SB. Jury lupasi toimittaa todistuksen opetuspäällikölle ja rehtorille. Päivi jopa juoksi SB:n hätyyttäen edellään Mannisen uudelle minuutille.

Kakkosella juhli Illin nuoriso kolmoisvoittoa Inkan johdolla. Hannan takana Milla paransi reippaasti ennätystään. Ilmari ja Eelis kävivät tiukan kisan keskenään. Eelis on tarkka poika juoksemalla jo kolmannen kerran saman ajan. Hyvin kulki loppupäälläkin.

Vitonen
1. Juuso Jussila 17.58, 2. Kyösti Kujala 18.31, 3. Pekka Kukkula 18.45, 4. Markku Taskila 19.04, 5. Heikki Tiiro 19.08, 6. Jani Jussila 19.37, 7. Kaleva Kisa 21.24, 8. Saana Ukkonen 21.25 (PB), 9. Aimo Veteläinen 23.12, 10. Jussi Tiiro 23.13 (SB), 11. Arto Hand 23.25, 12. Samuli Lämsä 24.29, 13. Tapio Manninen 24.41 (SB), 14. Päivi Autio 26.18 (SB).

Kakkonen
1. Inka Välipakka 7.36, 2. Markus Pyörälä 7.42, 3. Katariina Pyörälä 8.14, 4. Hanna Soronen 8.16, 5. Milla Kurkela 8.34, 6. Ilmari Välipakka 8.44, 7. Eelis Kujala 8.45, 8. Benjam Tuomikoski 9.13, 9. Hilla Mäenpää 9.14, 10. Eemil Pennanen 14.08.